Se dizolva in stomac si este amestecat cu grasimile din alimentatie. Complexul grasimi – Chitosan formeaza o substanta gelatinoasa. Astfel grasimile din alimentatie sunt prinse in acest gel si eliminate din organism, nemaifiind absorbite.

Chitosanul este printre foarte putinele produse naturale ale caror efecte pentru scaderea in greutate au fost demonstrate prin studii clinice dublu orb (care testeaza efectul chitosanului prin comparatie cu un remediu fals/placebo), facute pe pacienti umani. O meta – analiza a 5 studii clinice desfasurate in Europa pe 386 de voluntari supraponderali arata ca reducerea greutatii cu Chitosan fata de placebo a fost cu 3.28 kg mai mare, dupa 28 de zile de tratament. Multe dintre persoanele care au folosit Chitosan in curele de slabire au reusit sa – si atinga scopul fara eforturi exagerate.

Pana in prezent, este singura substanta naturala care are functii similare atat cu cele ale colagenului (substanta cu efect intineritor asupra pielii, articulatiilor, prostatei, muschilor), cat si cu cele ale fibrelor vegetale (adica substante nedigerabile, care absorb grasimile, imbunatatesc eliminarea, detoxifica). Stiinta oficiala a descoperit aceasta substanta in anul 1811, prin biologul si chimistul francez Henri Braconnot, iar din acel moment, Chitosanul nu a incetat sa uimeasca, el actionand ca un adevarat elixir de sanatate, nu doar asupra oamenilor, ci si asupra animalelor si chiar asupra plantelor.

Cercetare clinica

Siguranta administrarii Chitosan:

Chitosanul functioneaza prin limitarea cantitatii de grasime pe care organismul o absoarbe din produsele alimentare.

Este folosit si pentru terapia leziunilor de la nivelul gingiilor care pot duce la pierderea dintilor si la sangerarea gingiilor.

Consultati medicul de specialitate in cazul in care sunteti insarcinata sau alaptati.

Potential alergenic:

Provenind de la crustacee, cum sunt crevetii, homarii si scoicile, toate acestea fiind alimente cu un potential alergenic ridicat, daca o persoana este alergica la fructe de mare si foloseste chitosan, este posibila aparitia unei reactii alergice.

Daca urmati un tratament cu anticoagulante trebuie sa discutati cu medicul specialist inainte de a lua suplimente care contin chitosan.